Autor: Saša Stojadinović   |  14.11.2018. - 12:11 h  |   Kategorija: Sportski centar
Stižu novi sadržaji

Krajem ove i početkom naredne godine KSC Požarevac će dobiti na upravljanje još dva značajna objekta sportske infrastrukture.

 

Tačnije, radi se o jednom potpuno novom objektu i jednoj specijalizovanoj podlozi koja će biti montirana na prostoru postojećeg Stadiona malih sportova kraj popularne „Hale”.


Ova podloga zapravo je poklon kompanije NIS i njihovog projekta Zajednici zajedno u kojoj su oni darivali nekoliko lokalnih samouprava objektima za kojima su iskazali potrebu. Sami građani su među nekoliko stavki odabrali baš ovu sportsku podlogu kao najprimarniju, te se očekuje i njeno skorašnje postavljanje.


U toku su zemljani radovi na postavaljanju jednog novog sportskog objekta a to je Balon hala koja će se izgraditi na prostoru izmešu Dalmatinske ulice i bazena, tačnije na mestu gde je do sada bio teren za odbojku na pesku i travnati deo koji su koristili kupači. Kraj pripremnih radova će, ukoliko vremenski uslovi dozvole biti do kraja ove nedelje, a odmah potom kreću radovi na montiranju same Balon hale. Ona je, podsetimo, dobijena zahvaljujući projektu prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije, „Kultura bez granica“.


Uporedo sa svim ovim, traju i radovi na rekonstrukciji dvorane, odnosno Hale sportova, tako da će sportisti i rekreativci u 2019. godini imati daleko bolje uslove nego što su ih imali do sada.

Komentari: