Autor: Saša Stojadinović   |  26.11.2018. - 15:11 h  |   Kategorija: Sportski centar
Požarevac je u nedelju bio prestonica plesa

Plesni studio Amadeus iz Požarevca organizovao je u nedelju Požarevac Amadeus Fest gde je mnoštvo umetničko plesnih koreografija izvođeno kao takmičarski spektakl, jedinstven na ovim prostorima. 

 

Igrale su se plesne igre uz originalne kostime i koreografije različitih stilova, koje su izvodili najmlađi od 3 godine, takozvana grupa "Beba", zatim balerine mini kategorije od 6 do 9 godina, kategorija "Children" od 9 do 12 godina, juniorska ekipa od 12 do 16 godina,  pa sve do onih najstarijih, seniora, preko 16 godina, iz razičitih krajeva Srbije, Republike Srpske...


Ovom događaju prisustvovao je veliki broj roditelja, ljubitelji dobre igre i plesa. Samo takmičenje koje je obuhvatilo preko hiljadu takmičara u različitim kategorijama ocenjivano je od strane eminentnih balerina iz Baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda. Takođe, i Klub "Rojal" je pokazao pored "Amadeusa" svoje umeće na podijumu za igru i celokupna manifestacija je ostavila utisak kvalitetnog druženja i neprikosnovenog talenta učesnika i njihovih umetničkih stvaraoca.


Ove godine je Amadeus fest u svom nazivu dobio i prefiks Požarevac, kao odrednicu da je ovakav festival iznedrila sredina u kojoj se neguje i ceni umetnost u kojoj umetnički rukovodilac Maja Skenderović Bonić iz godine u godinu dokazuje da ples kao grana umetnosti jeste kulturološki značajna karika koja važno mesto zauzima u opusu požarevačkih kulturnih manifestacija. 


Izvor - Sat TV

Komentari: