Autor: Saša Stojadinović   |  16.07.2014. - 22:07 h  |   Kategorija: Sportski centar
Požarevačke "Ajkule" remizirale na debiju

Požarevljani su utakmicom u kojoj su igrali protiv VK "Jagodina" započeli svoje prvo ligaško takmičenje u Drugoj vaterpolo ligi Srbije. Na svom prvom nastupu ostvaren je remi, 6:6, iako su "Ajkule" iz Požarevca minut pre kraja imale gol prednosti i pobedu u džepu. 

 

Gosti su u meč ušli kao favoriti jer su daleko iskusnija ekipa koja ima privilegiju da trenira i tokom hladnijih mesecu uzevši u obzir da imaju pristup zatvorenom bazenu u njihovom gradu. Za razliku od njih, mlada ekipa VK "Požarevac" pojačana sa tri igrača VK "Smederevo" imala je na svojoj strani prednost velike želje da se u najlepšem svetlu predstavi svojoj publici koja je došla u zavidnom broju za vaterpolo meč. U prvoj četvrtini bilo je mnogo grešaka na obe strane ali su se tu bolje snašli gosti pa je ona završena njihovim vođstvom od 1:2. U drugih osam minuta ruke strelaca su se opustile pa su gledaoci videli više golova i to dva na obe strane pa se na odmor otišlo rezultatom 3:4. Tek tada su domaći igrači shvatili da gosti nisu toliko kvalitetnija ekipa pa se u trećoj četvrtini zaigralo dosta čvršće i "na loptu", te je tokom tog perioda došlo do preokreta i vođstva domaćih od 5:4. Poslednja četvrtina donela je pravu dramu. Najpre je rezultat izjednačen a zatim su Požarevljani poveli i imali 6:5, minut pre kraja meča. Ipak gosti uspevaju da poravnaju, ali su poslednjih trideset sekundi donele dve situacije gde su  igrači bili sami ispred golmana, ipak bez realizacije. Uz angažovanje čitavog tima, ton igri domaćih su svakako davali pojačanje iz Smedereva, iskusni Srbislav Čiplić a sa nekoliko odličnih intervencija i golman Boris Stojanović. Ova utakmica igrana je u okviru grupe Sever, Druge vaterpolo lige Srbije, a u toj grupi pored ova dva kluba još igraju ekipe iz Pančeva i Sente. U grupi Jug nastupaju "Rasina" Kruševac, "Goč" Vrnjačka Banja, VK "Kraljevo" i VK "Paraćin". Nakon grupne faze, po dve prvoplasirane ekipe će se plasirati na fajnal for.


Narednu utakmicu VK Požarevac igraće u okviru drugog kola ponovo na svom bazenu i to već u nedelju 20. jula protiv vaterpolista iz Sente.


 


    

Komentari: