Autor: Saša Stojadinović   |  27.10.2019. - 15:10 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Reprezentacije Srbije slavila u Požarevcu

Reprezentacija Srbije uspela je u Požarevcu da dođe do pobede u prvom meču u okviru kvalifikacija za završni turnir koji se igra sledeće godine. Nakon poraza od Francuske 28:3, reprezentacija Češke je izgubila i od Srbije na Gradskom stadionu Požarevac rezultatom 16:0.

 

Srbija je pred oko 1.000 navijača povela još u prvoj četvrtini, nakon ofsajda koji su napravili defanzivci Češke David Hanomihl. Lukić je iskoristio gratis akciju i proigrao Stefana Đurića za prvi i kako se kasnije ispostavilo jedini ofanzivni tačdaun Srbije. Željko Stegnjaja je pogodio šut za ekstra poen. Prva četvrtina je završena rezultatom 7:0, a u drugoj četvrtini je postignut samo jedan fild gol, Stegnjaja je ponovo bio precizan za prednost Srbije na poluvremenu od 10:0.


Do samog kraja utakmice timovi su se smenjivali u napadima, odbrane su igrale bolje od napada, ali poena nije bilo do presečenog dodavanja Tomasa Fortelnog koje je Goran Zec vratio za tačdaun i konačnih 16:0.


Reprezentacija Srbije je imala četiri intersepšna, dve lopte je uhvatio Marko Bates, a po jednu Goran Zec i Miloš Katić. Dušan Novaković je bio najzapaženiji igrač defanzivne linije sa nekoliko sekova i obaranja za gubitak jardi.


Za dve nedelje reprezentaciju Srbije u Lilu čeka duel protiv Francuske, a pobednik te utakmice, odnosno A divizije u kojoj se ovi timovi nalaze će sledeće godine igrati plej-of sa pobednicima preostale tri divizije.


Ifafovo Evropsko takmičenje se igra u dvogodišnjem ciklusu. Sve reprezentacije igraju po dve utakmice godišnje. Takmičenje se igra u dve grupe – A i B. U grupi A se takmiči najboljih 12 reprezentacija Evrope. Grupu B čini pet nižerangiranih ekipa.


Grupa A je podeljena na četiri divizije. U svakoj diviziji su po tri reprezentacije. Diviziju A čine Srbija, Francuska i Češka, diviziju B Austrija, Italija i Švajcarska, diviziju C Finska, Danska i Holandija, dok se u diviziji D takmiče Švedska, Rusija i Velika Britanija.


Najbolje plasirane reprezentacije u svakoj diviziji plasiraće se u Top grupu i igrati plej-of za titulu. Drugoplasirane reprezentacije igraće razigravanje od 5 do 8. mesta, a trećeplasirane od 9 do 12. mesta.Plej-of će se igrati 2020. godine.


izvor - Sport klub

Komentari: