Autor: Saša Stojadinović   |  27.07.2014. - 10:07 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Pančevci previše jaki za požarevačke vaterpoliste

Sinoć je na Gradskom bazenu Sportskog centra Požarevac VK “Mladost“ iz Pančeva pobedila domaći VK “Požarevac“ rezultatom 8:20.

 

Rezultat jeste visok, ali nije iznenađujući ako se uzme u obzir iskustvo i visoka klasa gostiju iz Pančeva, naročito za ovaj rang takmičenja. Ovo je, bez sumnje, najjača ekipa koja je do sada gostovala u Požarevcu i oni su to svojom igrom i pokazali već u prvoj četvrtini. Ona je završena rezultatom 1:8, i već tada je svima na bazenu bilo jasno da bodovi svakako putuju u Pančevo a da će mladim požarevačkim vaterpolistima ova utakmica služiti isključivo radi sticanja iskustva. U narednoj četvrtini gosti su pustili u igru mlađe igrače, domaći su malo pojačali pa je rezultat u tom delu igre glasio 2:2, odnosno u konačnom zbiru 3:10. Treća deonica je ponovo donela tri gola viška ekipi “Mladost“ da bi se na kraju meča na semaforu zadržao rezultat 8:20, kao konačan ishod ove utakmice.



U sredu, 30. jula sa početkom u 19:30h vaterpolisti iz Požarevca igraće svoju prvu utakmicu kao gost i to u Jagodini, gde očekuju povoljan ishod potajno se nadajući i prvoj pobedi. Ipak, ljubitelji vaterpola u Požarevcu toga dana neće biti uskraćeni za utakmicu na bazenu. Naime, usled problema koji imaju sa svojim bazenom ekipa Mladost iz Pančeva igraće kao domaćin derbi grupe Sever sa ekipom VK Senta. Ta utakmica počinje takođe u 19:30h.

Komentari: