Autor: Saša Stojadinović   |  26.09.2020. - 21:09 h  |   Kategorija: Sportski centar
Hala ugostila 3x3

Iako najbolji srpski basketaši nisu bili u prilici da igraju pod otvorenim nebom, spektakl u Požarevcu nije izostao. Kao i uvek, u Hali Sportskog centra Požarevac vladala je sjajna atmosfera, a basketaši Old Town su osvojili titulu i to prvu ove sezone.

 

Kada se radi o samom toku turnira, imali smo jednu grupu u kojoj je učestvovalo pet timova. Posle uzbudljive grupne faze izdvojile su se ekipe Old Town, Ub, Ada i Bela Palanka. Prvo polufinale donelo nam je susret Uba i Ade, koji su se već susretali u grupnoj fazi. Ubljani su nastavili sa sjajnim partijama i u Požarevcu, pa su u grupnoj fazi upisali tri pobede i jedan poraz. Sa druge strane, Ada je imala jednu pobedu. Polufinalni duel doneo nam je uzbudljiv i neizvestan basket, a na kraju je slavio Ub sa 21:18.


Slično je bilo i u drugom polufinalu u kom su snage odmerili Old Town i Bela Palanka. Old Town je prosto blistao i stigao do finala bez poraza. Na tom putu pobedili su i Belu Palanku sa 21:17, a Palančani su tokom grupne faze imali samo jednu pobedu, ali su u direktnom okršaju bili bolji od Auto škole Traffic, te prošli u polufinale.


U finalu su se našli stari znanci - Ub, koji je igrao u nešto izmenjenom sastavu i Old Town. Iako je ekipa Uba na protekla četiri turnira osvojila prvo mesto tri puta, sada je prekinuta njihova dominacija.


Vodio je Old Town većim delom meča, ali se Ub nije predavao. Ključnu ulogu imao je Vuk Obradinović, koji je u samoj završnici zadržao smirenost i prekinuo nalet Uba, koji je pretio da će stići do izjednačenja.


Na kraju, Old Town je nakon mnogo neizvesnosti slavio sa 21:19 i osvojio prvo mesto, a to nosi sa sobom i ček na 120.000 dinara.


Ubljani su nagrađeni sa 30.000 dinara, dok je za juniore i trećeplasirane seniore obezbeđena sportska oprema Košarkaškog saveza Srbije.


Ekipa Ade osvojila je treće mesto na turniru u Požarevcu, a kada je u pitanju juniorska konkurencija, najbolji su bili igrači Auto škole Traffic, koji su u finalu pobedili Gold sa 16:12.


Izvor: www.3x3serbia.rs

Komentari: