Autor: Saša Stojadinović   |  23.10.2020. - 17:10 h  |   Kategorija: Sportski centar
Povratak rukometa

Danas je u holu SC Požarevac predstavljen novoformirani ORK Mladi radnik.

 

Prvi se medijima obratio Zvonko Savić, član Upravnog odbora ovog kluba, koji je rekao da je klub zapravo osnovan 2015. godine od lokalnih ljubitelja rukometa i dodao da je klub bio od tada u stanju mirovanja


„Klub je počeo sa treninzima u avgustu sa mlađim kategorijama koji su trenirali na stadionu malih sportova. Termine za treninge smo sami plaćali uz pomoć prijatelja rukometa. Početkom oktobra veliki broj požarevačkih rukometaša vratio se u Mladi radnik koji su nekada igrali i zbog raznih situacija nisu bili prisutni u Muškom rukometnom klubu Požarevac“ rekao je Savić.


On je dodao da igrači koji su se vratlli igraće bez ikakve novčane nadoknade, sa velikom voljom, željom i ljubavlju prema rukometu i Požarevcu.


„Hoćemo da ovom gradu vratimo rukomet kakav je nekada bio sa velikom tradicijom i zvezdama rukometa. Da nismo mi krenuli sa radom rukomet bi se ove godine ugasio u Požarevcu i to svi građani znaju“ naglasio je Zvonko Savić.


Zlatan Kostić, predsednik Sportkog saveza Požarevac najavio je pomoć za ORK Mladi radnik i da će savez i Grad Požarevac pružiti punu podršku.


„Počela je da se pravi priča da grad nešto radi protiv rukometa, ali sam ja zahvalan ovim ljudima što su prihvatili da obnove sport i vratili našu decu i mogu samo reći da će imati punu podršku svih nas sa željom da rukomet vratimo na staru slavu“ naglasio je Kostić.


Goran Cvetković, predsednik UO ORK Mladi radnik kaže da prvi tim čini igrači iz Požarevca i da će se poslovanje kluba biti transparentno.


„Nama je cilj da ovde vratimo rukomet. Krenuli smo od nule i hvala svima koji nam pomažu uz pomoć donacija radi nesmetanog funkcionisanja kluba. U igračkom kadru smo spojili mladost i iskustvo i igrače koje sam nekada trenirao, a koji su došli da pomognu vrlo dobro poznajem“ kazao je Goran Cvetković.


Upravni odbor ORK Mladi radnik čine Goran Cvetković, Zvonko Savić, Dejan Titović, Jovica Stojanović i Vlada Petrović. Svi zajedno su se zahvalili upravi Sportskog centra Požarevac na velikoj pomoći bez koje bi, kako su naveli, početni koraci obnove rukometa u gradu bili daleko teži.


„Vrata naše ustanove otvorena su za sve građane i sportove. Nismo imali nikakvu dilemu oko izlaska u susret rukometnom klubu, jer mislimo da ovaj sport ima veliku tradiciju u našem gradu. Nadamo se samo da će ova situacija sa koronom uskoro proći i da će ORK Mladi radnik, ali i ostale klubove, navijači biti u prilici da bodre sa naših tribina“ navela je direktorka JU SC Požarevac, Marija Trnavac.


Treba napomenuti da se Omladinski rukometni klub Mladi radnik takmiči u Prvoj ligi Zapad – Grupa A.

Komentari: