Autor: Saša Stojadinović   |  28.02.2021. - 13:02 h  |   Kategorija: Sportski centar
Košarka u kolicima u Požarevcu

Grad Požarevac je danas domaćin trećeg kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima. Na ovom turniru koji se po prvi put održava u Sportskom centru Požarevac učestvuju tri ekipe: „Despot“ iz Beograda, kao domaćin, „Nais“ iz Niša i „Bijeljina“ iz istoimenog grada u Republici Srpskoj.

 

Inicijatori održavanja turnira su odbornica Skupštine grada Požarevca Marija Radenković i predsednik i trener KKK „Despot“ Nikola Đurđević, koji  ističu da je cilj održavanja ovakvih manifestacija širenje sportske inkluzije i svesti o inkluzivnim vrednostima. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović podsetivši da grad Požarevac godinama unazad kroz svoje lokalne planove i lokalne aktivnosti pomaže osobama sa invaliditetom.


- Izuzetno mi je drago što smo kao jedan vid pomoći vama, upravo domaćini jednog ovakvog takmičenja. Sa uživanjem ću posmatrati danas ovo takmičenje, a ekipama želim fer i korektnu borbu i da najbolji pobede. Naravno, i narednih godina sa zadovoljstvom ćemo biti domaćini ovog turnira. - kazao je Pavlović.


Član Gradskog veća zadužen za sport Milan Jović ističe da se turniri u okviru Prve lige Srbije u košarci u kolicima održavaju u gradovima širom Srbije i da će Požarevac od sada biti jedan od tih gradova. 


- Ideja je da se osobe sa invaliditetom motivišu i u drugim gradovima Srbije osnuju nove klubove. Ovaj paraolimpijski sport odnedavno je zaživeo u našoj zemlji, a u toku je druga sezona takmičenja od kada je liga formirana. - rekao je Jović. 


Ovom prilikom zahvalnice za pomoć u organizaciji turnira i promociju sportske inkluzije, kapiten KKK „Despot“ Nemanja Vukašinović uručio je Saši Pavloviću, gradonačelniku Požarevca, Ani Miljanić, narodnoj poslanici, Predragu Mijatoviću, predsedniku Skupštine grada Požarevca, Mariji Radenković, odbornici gradske Skupštine, Milanu Joviću, članu Gradskog veća, Sportskom savezu Grada Požarevca i Mariji Trnavac, direktorki Sportskog centra Požarevac, koja je iskoristila priliku da iskaže zadovoljstvo što su Savez i rukovodioci lige ukazali poverenje gradu i Sportskom centru da budu domaćini jednog ovakvog sportskog događaja.


Takmičenju koje zbog epidemiološke situacije se održava bez publike prisustvuje i Vladimir Kuzmanović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.


 


Izvor - Reč naroda

Komentari: