Autor: Saša Stojadinović   |  07.08.2014. - 19:08 h  |   Kategorija: Fudbal
Mladi radnik se gasi, rađa se Radnički 1926

U Požarevcu je održana osnivačka Skupština novog fudbalskog kluba, “Radnički 1926“ koji je praktično naslednik ugašenog Mladog radnika.

 

Na početku skupštine prihvaćen je predlog gradonačelnika Miomira Ilića da novi klub dobije ime ”Radnički 1926”, baš kao i sportski kolektiv koji je tridesetih godina prošlog veka formiran u Požarevcu na inicijativu radnika i komunističke omladine. Skupštinu je otvorio predsednik Sportskog saveza Slobodan Jović, pozdravio potom učesnika i brojne zvanice među kojima su bili načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić i zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović. Za prvog predsednika kluba je izabran član Gradskog veća Slađan Stević koji je, kako kaže u svom izveštaju Radio Požarevac, poručio da je sada prioritet izvršiti registraciju kluba i licenciranje igrača.


  - “Radnički 1926“ nastavlja onim putem kojim je Mladi Radnik stao. Mladi Radnik je u prošlosti visoko postavio zastavicu i novi klub će nastojati da u budućnosti dostigne te rezultate. - kazao je Stević koji je u Mladom radniku jedno vreme obavljao funkciju komesara za bezbednost. Iako nisu imali uvid u dokument, osnivači novog kluba usvojili su statut kluba uz opasku Toplice Ilića, predsednika Gradskog fudbalskog saveza, da je ovaj akt u skladu sa zakonom i statutom Fudbalskog saveza Srbije.


 


Ostaje da se vidi da li će i ovaj klub imati status prethodnog, omiljenog požarevačkog fudbalskog kluba, koji je imao veliki budžet i još veće dugove. 

Uprava


Za članove Upravnog odbora jednoglasno su izabrani Dejan Krstić i Srđan Radovanović, koji će biti i zamenici predsednika, Rajko Stefanović, Toplica Ilić i Dragan Nikolić. Ostali članovi biće izabrani na sledećoj skupštini, koja bi po rečima Slađana Stevića trebalo da se održi do kraja meseca. Za šefa stručnog štaba novog kluba imenovan je trener Zoran Miletić, a za sekretara Emil Janković. 

Komentari: