Autor: Saša Stojadinović   |  13.08.2014. - 10:08 h  |   Kategorija: Fudbal
Kostolčani hrabro pred šampiona države

U poslednjoj proveri pred početak nove srpskoligaške sezone, fudbaleri kostolačkog Rudara u Beogradu su poraženi od Crvene Zvezde sa 1:0. 

 

Strelac jedinog gola na utakmici bio je centarfor beograđana Luka Jović u 23. minutu. U većem delu susreta trećeligaš iz Kostolca bio je ravnopravan rival šampionu Srbije. Šampionu je trebalo 17 minuta da stvori prvu priliku pred golom gostiju, ali je nekadašnji igrač Partizana, Bosančić bio neprecizan. Kostolčani su šansu tražili iz kontranapada, ali napadači Rudara nisu bili precizni u meču protiv velikog rivala. Gol odluke pao je u 23. minutu, kada je Antić sjajno proigrao mladog reprezentativca Jovića, a ovaj manirom rasnog strelca pogodio mrežu iskusnog golmana Stanojevića. U drugom delu kontrolne utakmice Beograđani nisu stvorili više izglednijih prilika, jer je odbrana kostolačkog kluba bila čvrsta. Najviše muke gostima je zadavao novajlija u crveno belom dresu Gavrić, a najbolju šansu propustio je u 54. minutu centarfor Despotović. Ponovo je na golu Rudara bio siguran golman Stanojević. U nastavku duela trener Ferlež oprobao je skoro sve kandidate za dres prvotimaca.



Ako je suditi po duelu sa Crvenom Zvezdom, Kostolčani spremno dočekuju novu srpskoligašku sezonu u kojoj će ponovo igrati zapaženu ulogu.



 



izvor: Radio Požarevac

Komentari: