Autor: Saša Stojadinović   |  20.08.2014. - 14:08 h  |   Kategorija: Odbojka
Gosti iz Azije se pripremaju u SC Požarevac

Odbojkaška reprzentacija Kraljevine Saudijske Arabije pripreme za Azijske igre sprovodi u Srbiji.

 

Dok se seniori pripremaju u Kovilovu i na Kopaonika, juniorska i kadetska selekcija su za svoju bazu odabrale Požarevac i Sportski centar Požarevac. Razlog je aktuelni selektor te države.



- Poznati odbojkaški stručnjak Jovica Cvetković koji je dugo radio u Mladom radniku nakon Irana gde je ostavio dubok trag, sada je selektor svih reprzentativnih selekcija Saudijske Arabije. Mi u klubu smo u jednom razgovoru došli na ideju da se deo priprema obavi u Požarevcu. To je prihvaćeno i kod nas su se ponajviše zahvaljujući upravo Cvetkoviću obreli kadeti i juniori. - kazao je predsednik Upravnog odbora OK Mladi Radnik Ivan Peković.



 Ivan Peković



Juniori se pripremaju u Sportskom centru Požarevac, gde treniraju i igraju pripremne utakmice a vežbe snage sprovode u Fitnes klubu Zmaj, gde smo ih i zatekli. Naporan rad ali i disciplina bili su primetni tokom razgovora koji smo imali sa Saberom, glavnim trenerom juniorske selekcije Saudijske Arabije. Kada smo ga upitali za puno ime, samo se nasmejao i pitao da li smo sigurni da želimo da napišemo njegovo puno ime. Setivši se da se imena ljudi iz arapskog sveta izuzetno dugačka i teška za izgovor, zadržali smo se na samo jednom. 



Trening u teretani 



- U srbiji smo već 5 dana, od 15. avgusta i ostajemo tačno 19 dana. Želimo da se što bolje pripremimo za nastupajuće Azijske igre u Seulu koje počinju 5. septembra. Uslovi na koje smo ovde naišli su odlični, u Sportskom centru i ovde u teretani imamo sve što nam je potrebno da se kvalitetno spremimo a sada je sve na nama da to i učinimo. Protivnici iz sparing mečeva su mnogo jači od naše selekcije, ali će nam to jasno staviti do znanja gde se trenutno nalazimo i koje još stvari moramo ispaviti. - kazao je glavni trener Saber.



Saber 



izvor - Ebraničevo

Komentari: