Autor: Saša Stojadinović   |  22.08.2014. - 10:08 h  |   Kategorija: Odbojka
Sparing meč domaćina i S. Arabije

Ljubitelji odbojke juče nisu gledali ravnopravan meč dva tima u prvoj trening utakmici požarevačkih odbojkaša koja je igrana u Hali Sportskog centra Požarevac.

 

Istini za volju, najbolju selekciju ove azijske zemlje činili su juniori, tako da se od njih i nije mnogo očekivalo. Podsećamo, nakon njih u Požarevac na pripreme  dolaze i njihove starije kolege iz omladinske selekcije, dok se seniori već spremaju u Kovilovu i na Kopaoniku pod dirigentskom palicom njihovog selektora Jovice Cvetkovića, nekada igrača OK Mladi radnik.


 Što se sinoćne utakmice tiče, Saša Joksimović trener Požarevljana ju je iskoristio da uigrava novu i mladu postavu ali i pored toga prva četiri seta su dobijena sa velikom razlikom. Dogovor je inače bio da se bez obzira na rezultat igraju pet setova, pa je peti pripao gostima rezultatom 17:15. Ove godine, politika kluba ali i finansijsko stanje naterali su stručni štab da se okrene domaćim snagama iz svojih mlađih selekcija. Podsećamo da se tamo može pronaći dosta kvalitetnih mladih igrača najviše zbog činjenice da je omladinska selekcija kluba aktuelni vicešampion države, dok su se juniori plasirali u drugu ligu ali zbog nedostatka sredstava ostali su u regionalnoj.


Do početka prvenstva u elitnoj ligi Srbije, 17. oktobra, klub je planirao odigravanje 14 pripremnih mečeva. Već 30. avguste je izvlačenje parova tako da će stručni štab imati dovoljno vremena da analizira raspored, uigra novu ekipu i tempira formu kako bi se ispunio cilj - opstanak.

Komentari: