Autor: Saša Stojadinović   |  17.06.2014. - 09:06 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Požarevac centar biciklizma ovih dana

Sve je spremno za početak Međunarodne biciklističke trke “Kroz Srbiju” koja se ove godine vozi  u čast obeležavanja stogodišnjice od Prvog svetskog rata i ima podnaslov “Stazama slobode naših predaka”. 

 

Od 25 prijavljenih ekipa koje dolaze iz Italije, Rumunije, Mađarske, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Bugarske, Slovačke, Grčke, Austrije, Poljske, Turske, Moldavije, Rusije, Holandije, četiri su i srpske. Nacionalni A tim je u sastavu Ivan Stević, branilac titule i dvostruki pobednik Trke kroz Srbiju, Miloš Borisavljević, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Zekavica. Na startu će se još naći srpka reprezentacija vozača mlađih od 23 godine, Srbija – regional tim i kraljevački CCN Metalac.


- Skoro 430 kilometara dovoljno je da takmičenje zadrži prestiž. Kružna trka oko Požarevca biće veoma zanimljiva, ali u preko 200 kilometara od Požarevca do Rume može svašta da se desi uz tradicionalno neugodan vetar u Vojvodini i predviđene visoke temperature. Činjenica da se trka završava kod Spomenika neznanom junaku na Avali, omogućava neizvesnost po pitanju pobednika do samog kraja – precizirao je Sportski direktor Trke kroz Srbiju Aleksandar Milenković .


Gradonačelnik Miomir Ilić je danas u Požarevcu održao konferenciju za medije na kojoj je obavestio javnost da je usled nedavnih poplava odlučeno da trka umesto pet traje tri dana.


- Start trke je i dalje u Požarevcu što je za nas velika čast. Ukupan broj takmičara je oko 330 i oni će biti smešteni u hotelima u Požarevcu i okolini. Cene pansiona je 1.800 dinara pun pansion i 1.500 dinara polupansion a sredstva za ovu namenu su obezbeđena iz gradskog budžeta. Sve deonice puta su sanirane i bezbedne za učesnike trke, jedino smo imali problema oko ležećih policajaca u ulici Čede Vasovića ali i to smo rešili - kazao je Ilić. On je još dodao da je pokrovitelj trke predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Početak svečanosti je u četvrtak 19. juna u 14 časova, a očekuje se da će tada govoriti i predsednik Nikolić.  


Start je planiran u 15 sati i 30 minuta iz Tabačke čaršije a biciklisti će u ovoj etapi voziti 123 kilometara i na tom putu proći kroz Golubac i Veliko Gradište. Iz Požarevca se dan kasnije planira polazak trke dalje ka Rumi u 11 sati i 30 minuta.

Komentari: