Autor: Saša Stojadinović   |  26.08.2014. - 14:08 h  |   Kategorija: Rukomet
Izraelski šampion na Nedelji rukometa u Hali

Danas je u Press sali Skupštine grada Požarevca promovisana Nedelja rukometa, koju je MRK “Požarevac“ organizovao kao svoj doprinos Ljubičevskim konjičkim igrama.

 

Na promociji ove svojevrsne rukometne svetkovine najpre je savetnik gradonačelnika za kulturu Gordan Bojković, govorio o značaju onog dela ovog  događaja koji se odnosi na juniore kojih će biti iz čitave Srbije, o čemu smo već pisali. Podsetimo,u subotu 30. avgusta u Požarevcu će pored domaćina učestvovati juniori klubova iz Kostolca, Beograda, Smederevske Palanke Leskovca, Smedereva, i Zaječara. Iznet je podatak da će u ovoj kategoriji učestvovati veliki broj reprezentativaca , čak petorica iz MRK “Požarevac“.



- Prva utakmica u seniorskom delu Nedelje rukometa igra se sutra, u sredu kada se sastaje čuvena ekipa Hapoel Rišon iz Tel Aviva, inače učesnik rukometne Lige Šampiona i domaći Požarevac. Pored njih na turniru seniora učestvuje i  Rudar, Radnički iz Kragujevca, kao i beogradski Patizan. - rekao je Nebojša Đokić, sportski direktor požarevačkog rukometnog kluba. Inače, Izraelci su odlučili da upravo u Požarevcu započnu pripreme i kako je kazao direktor SC “Požarevac“ Nenad Mitić kapaciteti ustanove na čijem je čelu će im biti na raspolaganju.



Pored utakmice u sredu, dan kasnije u četvrtak, 28. avgusta Rudar iz Kostolca odmeriće snage sa ekipom iz Tel Aviva dok će u petak 29. avgusta Izraelci igrati protiv Radničkog iz Kragujevca. Meč između MRK “Požarevac“ i RK “Partizan“ igra se u subotu 30. avgusta. Sve utakmice igraju se u u 20:30h.

Komentari: