Autor: Saša Stojadinović   |  27.08.2014. - 13:08 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Bane Dmitrović selektor reprezentacije Srbije u Karateu

Na poziv predsednika Karate saveza Srbije Milorada Ćopića, proslavljeni karate as iz Požarevca postao je trener seniorske reprezentacije Srbije.

 

U pitanju je Šotokan Karate savez Srbije koji pod svojim okriljem ima 110 klubova iz čitave države.


- Prihvatio sam ponudu da obavljam funciju trenera. Od subote 16. do srede 20. avgusta u drustvu svojih kolega, vrhunskih strucnjaka i ljudi vodio sam pripreme reprezentativcima u Subotici. Odlični uslovi, motivisani sportisti, predusretljiviji i izuzetno srdačni domaćini su svima pružili, fantastično druženje, sjajno iskustvo i lepe uspomene. - kazao je novi selektor Srbije Branislav Dmitrović koji je usvojoj karijeri pored sjajne takmičarske karijere zabeležio još i funkcije sportskog direktora Srpske karate Unije, direktora Karate Kluba “Partizan“ iz Beograda kao i potpredsednika Šotokan Karate Saveza Srbije.



Pred njime i ostalima iz saveza je zgusnut raspored jer je već 27. septembra zakazan Prvi kvalifikacioni turnir za prvenstvo Srbije za sve uzraste u Nišu. Do kraja godine u centru pažnje će biti i JKA Svetsko prvenstvo za mlade, junior i seniore u Tokiju. Pored domaćih takmičenja i priprema za graj kalendarske godine veliki izazov za Dmitrovića biće i ESKA Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore koje se održava od 25. do 30. novembra u Cirihu.


 


izvor - eBraničevo

Komentari: