Autor: Saša Stojadinović   |  19.06.2014. - 19:06 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Italijan Bertazzo pobednik prve etape trke Kroz Srbiju!

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić otvorio u Požarevcu Međunarodnu trku "Kroz Srbiju". Pobednik prve etape je Liam Bertazzo iz Italije.

 

U Požarevcu je vožena prva etapa trke Kroz Srbiju. Najbrži na požarevačkoj trasi bio je Liam Bertazzo iz tima Norda Italia. Karavan nastavlja za Rumu, gde se vozi druga etapa trke.Trku je otvorio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić a pre njega okupljenim građanima obratio se i požarevački gradonačelnik Miomir Ilić. Pre zvaničnog puštanja trke, predsednik Nikolić se zahvalio Požarevljanima na dobrodošlici.


- Danas, 52. put posle Drugog svetskog rata startuje trka “Kroz Srbiju” koja spada u red najboljih Evropskih trka u svom rangu. Ona je već sada postala jedan  od sportskih simbola po kom našu zemlju prepoznaju u međunarodnoj sportskoj zajednici. Dragi prijatelji, tema koju ste posvetili ovogodišnjoj trci primer je kako uspešno promovisati vrednosti svoje zemlje i zato svi ove godine voze pod sloganom “Stazama slobode naših predaka”. - kazao je Tomislav Nikolić.


Nakon govora, trka je puštena i potom prerasla u uzbudljivo dešavanje na putevima oko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca. Povremeno je grupa od nekoliko vozača pokušavala da se odvoji od grupe a karavan je sat vremena nakon starta zadesio jak pljusak što je uveliko otežalo situaciju na stazi.


Nakon više nego uzbudljive trke, posle 123 kilometara najbži je bio Italijan Liam Bertazzo.

Komentari: