Autor: Saša Stojadinović   |  06.09.2014. - 20:09 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Završen Memorijal Bane Boss

Danas je stavljena tačka na vaterpolo sezonu u Požarevcu memorijalnim turnirom za juniore „Branimir Slavujević - Bane Boss”, u sećanje na čoveka koji je dao veliki doprinos počecima ovog sporta u Požarevcu.

 

Dokaz da se ovaj mladi klub shvata veoma ozbiljno je i prisustvo prvog čoveka Vaterpolo saveza Srbije, Miodraga Krivokapića koji je zajedno sa gradonačelnikom Požarevca otvorio turnir.


 - Gradonačelnik je obećao pomoć u naporima da Požarevac dobije zatvoreni bazen, a mi kao savez ćemo takođe učiniti sve što možemo da nam i iz Požarevca ubuduće dolaze reprezentativci ovog našeg lepog sporta. Nadam se da će ovaj klub još dugo živeti i da će jednog dana postati standardni član elitne nacionalne lige. - kazao je Krivokapić.


 Turnir je, po dodeli priznanja, zatvorio Dren Kučuku, predsednik Skupštine VK Požarevac koji se u nadahnutom govoru podsetio čoveka čije ime ovaj turnir i nosi i za trenutak oživeo sećanje na njega. Ceremoniji je prisustvovala i porodica preminulog Slavujevića. Prvo mesto na turniru je osvoji VK ”Crvena zvezda”, drugi je bio domaći Požarevac, dok je treće mesto je osvojila pančevačka ”Mladost”. VK ”Jezero” iz Bele Crkve je osvojilo četvrto a ”Jagodina” peto mesto.


       

Komentari: