Autor: Saša Stojadinović   |  08.09.2014. - 14:09 h  |   Kategorija: Sportski centar
Održano Gradsko prvenstvo u plivanju

Danas je takmičenjem u plivanju za učenike požarevačkih osnovnih i srednjih škola i zvanično završena sezona Otvorenog olimpijskog bazena Sportskog centra Požarevac.

 

Svaka od kategorija imala je takmičare iz svih škola, a uzevši u obzir da su prošlogodišnje distance za mlađe od 25 metara ove godine pretvorne u 50, mladi sportisti su se izuzetno dobro snašli. Najpre je intonirana državna himna a potom je predsednik Upravnog odbora SC Požarevac Radiša Stojimirović zvanično otvorio takmičenje i poželeo sreću i sportski uspeh svim prijavljenima.


 


 - Ovo je peto po redu školsko i gradsko takmičenje u plivanju za osnovce srednjoškolce i seniore slobodnim stilom. Raduje me što su neki rezultati od prošle godine popravljeni i to nam govori da se ovo takmičenje shvata sve ozbiljnije. Skoro sve škole su uzele učešće i drago mi je da ovu sezonu završavamo sa lepim vremenom, koje nas nije baš pratilo ove godine. - kazao je Nenad Mitić, direktor SC Požarevac. Realizaciju ovog takmičenja koje je organizovao SC Požarevac pomogli su požarevački Triatlon klub kao i Vaterpolo klub “Požarevac“.


 


        

Sledeće godine roštiljanje na bazenu


Sveukupna finansijska situacija ne dozvoljava obećanja, ali što se planova tiče, menadžment ih za narednu godinu ima pregršt.


- Fokusiraćemo se na projekte koji ne iziskuju velika sredstva. Želimo da još više proširimo zelenu površinu oko bazena i da je potpuno stavimo u funkciju. Planirali smo da ljudi koji dolaze mogu u sklopu paketa ulaznica doneti i svoje piće, čak i da zakupe sopstveni prostor na kome bi, na primer, ispekli roštilj ili izveli neku aktivnost koju inače rade na izletu u prirodi. Cilj svega toga je da privučemo porodične dolaske na bazen sledeće godine u što većem broju. - kazao je Mitić.

Komentari: