Autor: Saša Stojadinović   |  09.09.2014. - 17:09 h  |   Kategorija: Rukomet
Požarevačke rukometne nade osvojile bronzu

Na Međunarodnom rukometnom turniru “Trofej Smederevske jeseni“, održanog tokom ove manifestacije, 6., 7. i 8. septembra dečaci mlađa sečekcija MRK “Požarevac“ osvojila je treće mesto.

 

Ovaj turnir se organizuje po prvi put i okupio je 16 ekipa iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, i Bosne i Hercegovine. Ekipa MRK “Požarevac“, 2000. godišta je bila u grupi D u kojoj su bili prvaci Bugarske u toj kategoriji, “Rahovec“, domaće “Smederevo“ i beogradski “Voždovac“. Takmičenje u grupi je proteklo bez poraza a prve dve utakmice protiv ekipe iz Bugarske i Voždovca su čak igrali u istom danu. Zaustavljeni su protiv ekipe “Novi Beograd“ koja je kasnije i osvojila turnir, a u meču za treće mesto koje su igrali protiv ekipe “Bačka Palanka“ pobedili su na sedmerce rezultatom 12:10, nakon što je u regularnom toku bilo 8:8.



 Sve ovo je veliki podstrek za mladu igrače Požarevca koji se sada sa pravom nada da u narednom periodu budu priključeni svojim starijim kolegama u Super ligi. Barem neko od njih.

Komentari: