Autor: Saša Stojadinović   |  20.06.2014. - 14:06 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Biciklisti nastavili ka Rumi

Pobednik prve etape je Liam Bertaco (Italija, Treviđani) sa vremenom 2:39,34.

 

Prva etapa trke “Kroz Srbiju” koja je krenula iz Požarevca nije bila preterano teška, uz dva uspona treće kategorije u drugom delu trase, izazove su predstavljali uski i krivudavi putevi oko Požarevca. Samom startu juče koji je dat iz Tabačke čaršije prethodila je ceremonija otvaranja gde je trku otvorio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.


Kiša i vetar bili su dodatna začkoljica. Množili su se napadi od prvih deset, pa i u poslednjih pet kilometara, ali nijedan begunac ili grupa vozača nije uspela da ostvari prednost veću od 25 sekundi. Ulog u trodnevnom nadmetanju u vidu bonifikacija na prolaznim ciljevima (3,2 i jedna sekunda) i na cilju (10, 6 i pet sekundi) bio je suviše veliki da bi se tako lako dozvolili izleti. Stević je bio najbolji na drugom intermediarnom sprintu u Golupcu. Jasno je bilo da će pobednika dana iznedriti grupni sprint.


- Presrećan sam zbog trijumfa, jer sam time nagradio čitavu ekipu. Drugovi su odlično radili za mene. Išlo se veoma brzo, trebalo je kontrolisati sve napade. Ukoliko etapa i nije bila toliko teška, putevi su bili zaista nezgodni u pojedinim delovima. Osećao sam da sam u odličnoj formi. – komentarisao je Italijan Liam Bertaco, osvajač prvog mesta u prvoj etapi.


Danas u 11 sati i 30 minuta karavan je krenuo dalje ka Rumi a kako je to izgledalo pogledajte u našoj galeriji slika.

Liam Bertaco (Italija, Treviđani) bio je prvi sa vremenom 2:39,34, drugo mesto zauzeo je Marko Zanoti (Italija, Parkhotel Valkenburg), a treće Joanis Tamouridis (Grčka, Tejblver). Generalni plasman: 1. Liam Bertaco (Italija, Treviđani) 2:39,24, 2. Marko Zanoti (Italija, Parkhotel Valkenburg) +0,04, 3. Joanis Tamouridis (Grčka, Tejblver) +0,06, 4. Piotr Kirpša (Poljska, BDC Markpol), 5, Georgios Buglas (Grčka, Tejblver) isto vreme, 6. Ivan Stević (Srbija, Srbija nacionalni tim).

Komentari: