Autor: Saša Stojadinović   |  19.09.2014. - 20:09 h  |   Kategorija: Rukomet
Rukometašice počinju sezonu

Rukometašice ŽRK "Požarevac" završile su pripreme za nastupajuće prvenstvene mečeve u Prvoj ligi Srbije prošlog vikenda kontrolnom utakmicom protiv ekipe ŽRK "Radnički" Svilajnac, članom Super lige Srbije.

 

Time je zaokružen test period koji je uvod u nastupajuću sezonu u kojoj su Požarevljanke istakle kandidaturu za ulazak u viši rang. U nedelju od 17:30h u SC Požarevac, rukometašice ŽRK "Požarevac" očekuje važan meč - prvenstvena  utakmica prvog kola I lige Srbije - grupa centar protiv ekipe ŽRK "Mladi radnik" iz Radinca, na kojoj će se videti šta je u pripremnom periodu urađeno i prilika da se osvoje prvi bodovi u novoj sezoni.


 Na početku ove utakmice biće održan minut ćutanja bivšoj rukometnoj reprezentativki Slađani Dronić koja je preminula je u Beogradu u 42. godini posle teške bolesti. Uspešnu karijeru počela je u Sremu iz Sremske Mitrovice, nastavila u Napretku iz Kruševca, niškom DIN-u i Somboru, a kasnije branila boje brojnih inostranih klubova. Dronić je najveće uspehe postigla sa bečkom Hipobankom, čiji je bila kapiten. Na kraju karijere vratila se iz inostranstva i odigrala jednu sezonu za beogradski Radnički, a posle toga i za klub iz Požarevca u sezoni 2012/2013 i 2013/2014. Prolećni deo te sezone odigrala je u ekipi Mladi radnik iz Radinca 

Komentari: