Autor: Saša Stojadinović   |  22.09.2014. - 09:09 h  |   Kategorija: Rukomet
Prvi bodovi Požarevljankama u novoj sezoni

ŽRK “Požarevac“ je u prvom kolu I lige Srbije - grupa centar, pobedila ekipu ŽRK “Mladi radnik“ Radinac rezultatom 18:17 (12:8). 

 

Od prvog zvižduka domaće rukometašice su bile u konstantnom vođstvu. Gošće su uspele samo do rezultata 3:3 da pariraju igračicama Požarevca, kada one prelaze u vođstvo koje nisu ispuštale do kraja susreta i na odmor odlaze sa prednošću od 12:8.


U nastavku susreta domaće rukometašice su se opustile i dozvolile Radinčankama da smanje na 14:13. Igračice Požarevca tada su zaigrale agresivnije, što je rezultiralo i vođstvom domaće ekipe sa 18:13. No, kao da su mislile da je kraj, ponovo su stale, što su gošče uspeli da iskoriste i smanje prednost domaće ekipe na konačnih 18:17. To je doprinelo da Požarevljanke do poslednjih sekunda strahuju za pobedu. U igri ekipe Požarevca, osetila se i neuigranost ekipe, a koja je posledica kasnog početka priprema. Ipak, sudeći prema juče prikazanom sve ukazuje da će kako prvenstvo odmiče, rukometašice Požarevca igrati sve bolje i bolje.



Sledećeg vikenda, rukometašice Požarevca u okviru 2. kola, ponovo su domaćini. U goste dolazi ŽRK “Voždovac 1955“ iz Beograda, nekadašnji šampion države iz vremena stare Jugoslavije i ekipa koja je jedan od pretendenata za visok plasman. Biće to veliki ispit za ekipu Požarevca, a osvajanje novih bodova bi bio veliki uspeh za rukometašice Požarevca. 

Komentari: