Autor: Saša Stojadinović   |  16.11.2014. - 12:11 h  |   Kategorija: Ostali sportovi
Kup Srbije u karateu u SC Požarevac

Danas je u SC Požarevac održan Kup Srbije u karateu u organizaciji Šotokan Karate saveza i kluba ”Požarevac 92“, kao domaćina.

 

Kako je kazao predsednik KK ”Požarevac 92“ Branislav Dmitrović, a što se može videti i iz fotografija, ovo takmičenje je okupilo preko 500 takmičara iz 60 mesta i klubova iz čitave države koji su prikazali sve ono najbolje što naša zemlja ima kada je ovaj sport u pitanju.


- Mislim da smo zajedno sa Sportskim centrom Požarevac obezbedili idealne uslove za takmičenje i najvažnije je što sve protiče u fer i korektnoj atmosferi.  Takmiče se karatisti svih uzrasta, počevši od pionira do veterana u kategorijama kata i borbi. - kazao je Dmitrović, koji obavlja i funkciju trenera seniorske reprezentacije Šotokan saveza. On je istakao posebno zadovoljstvo narednim velikim karate takmičenjem koje će biti u neku ruku i istorijsko. -Takmičenje u karateu u decembru biće prvo koje će pod jednu kapu staviti sve karate federacije u Srbiji. Došlo je vreme da se svi ujedinimo i u Kruševcu ćemo za nekih mesec dana imati prvo zajedničko državno prvenstvo. Ovo ujedinjenje je došlo i na svetskoj sceni tako da će se naredne godine u Brazilu po prvi put organizovati takmičenje u kome će učestvovati svi najbolji karatisti planete. - istakao je Dmitrović.


Komentari: